{"vars":{{"pageTitle":"Ludzie Impact’23: Marie Fabiunke z FoodLabs","pagePostType":"post","pagePostType2":"single-post","pageCategory":["impact","material-partnera"],"pageAttributes":["foodlabs","fundusze-venture-capital","impact","impact23","poznan"],"pagePostAuthor":"Amelia Suchcicka","pagePostDate":"30 września 2022","pagePostDateYear":"2022","pagePostDateMonth":"09","pagePostDateDay":"30","postCountOnPage":1,"postCountTotal":1,"postID":362162}} }
300Gospodarka.pl

Ludzie Impact’23: Marie Fabiunke z FoodLabs

Marie Fabiunke z FoodLabs, inwestora VC w zakresie żywności i zrównoważonego rozwoju oraz zdrowia będzie gościnią Impact’23. Kongres odbędzie się 10-11 maja w Poznaniu 2023.

Od dłuższego czasu klimat przestał być tematem zainteresowań wyłącznie naukowców, a stał się kluczowym wyzwaniem dla polityków oraz przedstawicieli biznesu. Włączanie się sektora biznesowego w proklimatyczne działania jest wyzwaniem, które było szeroko dyskutowane w poprzednich edycjach kongresu Impact.

Jednak podczas Impact’23 w Poznaniu zaangażowanie w zrównoważony rozwój będzie zwiększone do maksimum. Miejsca na rozmowę o ekologicznych rozwiązaniach w sektorze biznesu będzie jeszcze więcej, a działania samego Impactu będą zgodne z zasadami ekorozwoju. Impact z roku na rok podejmuje coraz więcej inicjatyw, które przyczynią się do aktywnego wspierania działań pro klimatycznych. W 2023 roku planuje w jeszcze większym stopniu przyczynić się do ochrony środowiska.

Głosem przedsiębiorczości zaangażowanej w zdrowe odżywianie i zrównoważone rolnictwo podczas Impact’23 będzie Marie Fabiunke pracująca dla FoodLabs, inwestora Venture Capital.

Marie Fabiunke współpracowała z jednymi z najbardziej znanych międzynarodowych inwestorów venture capital, jednorożcami technologicznymi i liderami rynku. Obecnie działa jako partnerka opercyjna w FoodLabs i Atlantic Labs.

Tworzyła i kierowała zespołami i programami z zakresu komunikacji, PR oraz wyszukiwania informacji (IR) na całym świecie. FoodLabs z siedzibą w Berlinie jest ogólnoeuropejskim inwestorem Venture Capital, czyli kapitału podwyższonego ryzyka. Jest to forma finansowania rozwoju firmy mająca charakter własnościowy, gdzie inwestor staje się współwłaścicielem spółki, której udziela wsparcia.

Działalność FoodLabs polega na inwestowaniu w nowe możliwości zmiany przemysłu spożywczego i współpracę z najbardziej odważnymi przedsiębiorcami i naukowcami. Celem jest tworzenie jest firm, które torują drogę do zdrowszego odżywiania, zrównoważonego rolnictwa, lepszego dostępu do żywności, mając pozytywny wpływ na planetę, przy jednoczesnym zapewnieniu imponujących wyników finansowych.

FoodLabs to firma założona przez Christopher’a F. Maire, która od 2015 roku brała udział w tworzeniu ponad 30 startupów opartych na technologii FoodTech i cyfrowych modelach biznesowych. FoodLabs inwestował w najszybsze europejskie jednorożce i pionierskie start-upy, w tym Infarm, Meatable, Mushlabs, Sanity Group, Formo i Gorillas.

Stworzył także wiodącą platformę Early Stage FoodTech.


Polecamy także: