{"vars":{{"pageTitle":"Obniżony VAT dla gastronomii będzie kosztować ponad miliard zł - wywiad z wiceminister Olgą Semeniuk","pagePostType":"post","pagePostType2":"single-post","pageCategory":["wywiady"],"pageAttributes":["gastronomia","gastronomia-i-hotelarstwo-w-pandemii","gospodarka-na-nowo","koronawirus","ministerstwo-rozwoju-pracy-i-technologii","olga-semeniuk","tarcza-antykryzysowa","vat"],"pagePostAuthor":"Daniel Rząsa","pagePostDate":"11 marca 2021","pagePostDateYear":"2021","pagePostDateMonth":"03","pagePostDateDay":"11","postCountOnPage":1,"postCountTotal":1,"postID":102287}} }
300Gospodarka.pl

Obniżony VAT dla gastronomii będzie kosztować ponad miliard zł – wywiad z wiceminister Olgą Semeniuk

W cyklu video podcastów 300Gospodarki i Impactu co tydzień zapraszamy ekonomistów, polityków i ekspertów, aby tłumaczyli nam, jak będzie wyglądać „Gospodarka na Nowo”.

Gościem 58. odcinka podcastu była Olga Semeniuk, wiceminister w Ministerstwie Rozwoju, Pracy i Technologii.

Zapytaliśmy wiceminister Semeniuk m. in. o to, jak rząd planuje poradzić sobie ze spadającym od kilku lat wskaźnikiem inwestycji prywatnych, który w zeszłym roku był dobił do najniższego poziomu w historii, a także co dalej z pomysłem czasowego obniżenia podatku VAT dla gastronomii.

Olga Semeniuk opowiadała także o tym, kiedy w tym roku można spodziewać się „odmrożeń” części branż.

Odcinek został nagrany gościnnie w Ministerstwie Rozwoju, Pracy i Technologii w Warszawie.

Naszych podcastów można również słuchać na SpotifyApple PodcastsPodchaserDeezerSoundcloud i buzzsprout.